Ersa Dental – Ağız ve Diş Sağlığı

Have a perfect smile!
|
beylikdüzü diş taşı temizliği

Diş taşı temizliği, dişte biriken plaklara karşı mutlaka uygulanması gereken tedavi metotlarından biridir. Diş taşı temizliği, diş ve çene kemiği iltihabı gibi önemli hastalıkları önler. Peki diş taşı temizliği nedir, nasıl yapılır?

Ağız ve diş sağlığına ne kadar özen gösterirseniz gösterin, zaman içinde plak oluşumu birçok kişide ortak problemdir. Diş yüzeyiyle diş eti arasındaki bölgede zaman içinde bir tabaka oluşur. Plak veya tartar adı verilen tabakada, dişe zarar verebilecek bakteriler birikmeye başlar. Diş taşı temizliği, diş sağlığı için zararlı bu yapıların ortadan kaldırılmasını sağlar.

Diş Taşı Temizliği Nedir?

Diş ve diş etlerinin birleştiği hatta yer alan tartar veya plak yapıları, birçok önemli hastalığı tetikleyebilecek riskler oluşturur. Diş taşı temizliği işlemi, tartarların profesyonel kliniklerde, diş hekimi tarafından alınmasıdır. Diş taşının zararları arasında, diş eti iltihabı riski en başta gelir. Kısa ve ağrısız bir işlem olan diş taşı temizliği, daha sağlıklı bir diş yapısı adına önemlidir.

Tartar belirtileri içinde en çok öne çıkan kanamadır. Rengi sarı veya kahverengi olan diş taşları, zamanla sert bir yapıya kavuşur. Gıda kalıntılarını tutabilen diş taşları aynı zamanda ağızda istenmeyen kokulara da neden olabilir. Bundan dolayı, zaman kaybetmeden diş taşı temizliği işlemi şarttır. İstanbul’da, Beylikdüzü diş taşı temizliği hizmetiyle bu sorundan kurtulabilirsiniz. Beylikdüzü diş kliniği servisi, uzman kadrosu ve profesyonel ekipmanlarıyla diş taşı sorununu ortadan kaldırıyor.

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş taşı temizliği evde yapılabilecek bir işlem değildir. Bundan dolayı, diş taşı nasıl temizlenir sorusunun yanıtını, uzman diş kliniklerinde bulabilirsiniz. Diş taşı temizliği, öncesinde anestezi gerekmeyen basit tedavilerden biridir. Diş hekimi, ultrasonik cihazlar yardımıyla diş taşlarının giderilmesini sağlar. Tedavide özel el aletleri kullanılır ve tartar dişlerden tamamen temizlenir. Uygulamanın ardından özel bir cila, dişlere uygulanır. Dişlerde pürüzlü yapı ortadan kalkacağı için, diş taşı temizliği sonrasında yeniden plak oluşumu zorlaşır.

Diş taşı temizliği ne kadar sürer sorusunun yanıtı ortalama 25 dakikadır ancak belli durumlarda uzayabilir. Tek seans süren işlem sonrasında, dişlerde hassasiyet olacağı için diş taşı temizliği sonrasında çok sıcak ve soğuk gıdaları tüketmekten kaçınmak önemlidir. İlk bir gün, kola, kahve ve sigara gibi ürünlerden de, diş etlerinde renklenmeye yol açmaması adına uzak durulmalıdır.

Diş taşı temizliği zararları yoktur, bundan dolayı İstanbul’da Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Bağcılar ve diğer ilçelerde yaşıyorsanız, profesyonel Beylikdüzü diş taşı temizliği hizmeti alabilirsiniz. Beylikdüzü diş kliniğinde, diş taşı temizliği ve diğer diş tedavileri profesyonel diş hekimi ve uzman kadro ile veriliyor.