Ersa Dental – Ağız ve Diş Sağlığı

Gülümsemek Herkesin Hakkı
|
beylikdüzü diş eti kanaması tedavisi

Diş Eti Kanaması

Diş eti kanaması en sık yaşanan diş eti hastalıklarından biridir. Başka sağlık sorunlarına da işaret edebileceği için mutlaka müdahale edilmesi gerekir.

Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Diş eti kanaması neden olur sorusuna verilebilecek ilk ve en temel yanıt ağız sağlığı alışkanlıklarınızın yeterince başarılı olmamasıdır. Günde en az iki defa diş fırçalamıyor, diş ipi kullanmıyor ve düzenli diş muayenesi yaptırmıyorsanız diş eti kanamasıyla karşılaşma ihtimaliniz yüksektir.

Diş eti kanaması bazı durumlarda diş fırçalama esnasında sert hareketler sebebiyle de gerçekleşebilir. Bunun yanı sıra protez kullanan hastalarda protezin tam olarak yerine oturmamış olması sebebiyle de diş eti kanaması meydana gelebilir.

  • Diş eti çekilmesi,
  • Vitamin eksikliği,
  • Trombosit hücrelerinin eksikliği,
  • Lösemi sebebiyle de diş eti kanaması meydana gelebilir.

Diş Eti Kanaması Hangi Hastalığın Belirtisi Olabilir?

Beylikdüzü diş eti kanaması tedavisi sayesinde diş eti kanaması problemi ortadan kalkabilir. Fakat öncelikle bu problemin neden meydana geldiğini anlamak gerekir. Diş eti kanaması tehlikesi problem sık ve sürekli olarak devam ediyorsa ortaya çıkabilir.

Genellikle ağız sağlığına yeterince önem verilmemesi sebebiyle meydana gelse de bazı durumlarda lösemi gibi ciddi hastalıkların belirtisi de olabilir. Bunun yanı sıra;

  • Hamilelik esnasında meydana gelen hormonal değişiklikler,
  • Diş eti çekilmesi ya da diş etinde meydana gelen enfeksiyonlar,
  • C ve K vitamini eksikliği,
  • Kan sulandırıcı kullanımı gibi sebepler dolayısıyla da Beylikdüzü diş eti kanaması meydana gelebilir.
beylikdüzü diş eti tedavisi

Diş Eti Kanaması Tehlikeli midir?

Diş eti kanaması çoğu zaman tehlikesiz sebepler dolayısıyla meydana gelir. Diş eti kanamasına ne iyi gelir sorusuna yanıt olarak ağız bakımınıza özen göstermek ve daha yumuşak hareketler ile fırçalama yapmak yanıtı verilebilir. Ancak buna rağmen problem devam ediyorsa diş eti kanaması için tedavi görmek gerekir.

Diş Eti Kanaması Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş eti kanaması nasıl geçer sorusuna verilmesi gereken yanıt problemin neden meydana geldiğini tespit etmek olmalıdır. Eğer dişlerinizi çok sert fırçaladığınız için bu gibi bir problem yaşıyorsanız yumuşak bir fırça kullanmalı ve sert hareketler yapmaktan kaçınmalısınız.

Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklar diş eti hassasiyeti yaratarak diş etlerinde kanama meydana getirebilir. Zararlı alışkanlıklardan uzak durmak ve karbonhidrat tüketimini azaltmak diş eti kanamasını ne durdurur sorusuna uzun vadede verilebilecek yanıtları arasında yer alır.