Ersa Dental – Ağız ve Diş Sağlığı

Eksik Dişiniz Kalmasın
|
beylikdüzü dental implant

Dental İmplantlar

Dental implantlar doğal diş yapısına uyacak şekilde yapılan, sabit ya da çıkarılabilir yapay dişler için temel sağlamaktadır. Takma diş ya da köprü gibi diş protezlerini desteklemek için dişe yerleştirilen yapay diş köküne implant adı verilir. İmplant adı verilen vidalar genellikle titanyumdan yapılır ve eksik diş için kök görevi görmesi adına çene kemiğine yerleştirilir.

Dental İmplant Neden Tercih Edilir?

Dental implant cerrahisi sayesinde yapay dişler doğal diş görüntüsüne ve hissine sahip olmaktadır. Kemikle kaynaşacak şekilde tasarlanırlar ve bu sebeple kalıcı bir kullanım sunarlar. Görünüş ve his söz konusu olduğundan diş implantları ve gerçek diş arasında herhangi bir fark olmadığı söylenebilir.

Dental İmplantın Avantajları Nelerdir?

Dental implant uygulamaları sayesinde elde edilen avantajlar arasında;

  • Hastaya akıcı konuşma imkanı verir. Dişlerin kayabileceği endişesi olmadan konuşmaya izin verdiği için yanlış telaffuz gibi istenmeyen durumlar meydana gelmez.
  • Bir dişin kaybedildiği durumlarda kökün bulunduğu yerde bir boşluk oluşur. Dental implant uygulaması ile boş kalan kökler yeniden yapılandırılmış hale gelir.
  • Diğer takma dişlere oranla dental implantlar yemek yeme ve çiğneme esnasında daha önemli avantajlar sağlar. Doğal diş işlevi gören dental implant uygulaması hastaya yemek yeme ve çiğneme esnasında rahatsızlık hissi yaratmaz. Daha iyi ısırma kuvvetine olanak sağlar.
  • Eksikliği sebebiyle meydana gelen özgüven kaybını ortadan kaldırmak amacıyla tercih edilebilir. Dental implant uygulamaları için diğer dişlerin küçültülmesi ya da kesilmesi gerekmez. Bu sayede elde edilen görüntü daha estetik hale gelir.
  • Dental implant uygulamaları dayanıklıdır, ağız hijyenine dikkat edildiği sürece ömür boyu kullanılması mümkündür.
beylidküzü implant

Dental İmplant Kimler İçin Uygundur?

Beylikdüzü dental implant uygulaması yeterli kemik ve sağlıklı diş etine sahip olan her hastaya uygulanabilir. İmplant sonrası hastanın ağız hijyenine dikkat etmesi ve düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gitmesi gerekir.

İyileşme süresi boyunca sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerekir. Baş ve boyun bölgesinde gerçekleşen radyasyon tedavileri ya da diyabet veya kalp rahatsızlıkları dental implant planlanmasında farklılıklar yaratabilir.

Beylikdüzü dental implantlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve doğru çözüme ulaşabilmek için klinik hizmeti almanız gerektiğini unutmamalısınız.