Ersa Dental – Ağız ve Diş Sağlığı

Beyaz Dişler İçin gülümse
|
beylikdüzü porselen lamine diş tedavisi

Porselen-Lamine Tedavisi

Porselen lamine tedavisi dişlerin bütün yüzeyi kesilmeden yalnızca ön yüzlerinin 0.3-0.7 mm inceltilerek yapılan ve sağlam diş dokusunun kaybedilmesi ihtimalini minimize eden cerrahi yöntemdir. İncelten alana porselen dişler binaları yapıştırılarak işlem tamamlanır.

Porselen Diş Lamineleri Hangi Durumlarda Uygundur?

Porselen lamine diş kaplama tedavileri diş beyazlatma ile sonuç alınamayan, ileri seviyede renk değişimi yaşayan dişler için kalıcı ve ideal bir çözümdür. Bunun haricinde;

  • Yapısal formu ve şekli bozuk olan dişler için,
  • Ayrık dişlerin birleştirilmesi için,
  • Kırık ya da aşınmış dişlerin düzeltilmesi için,
  • Renk ve yapı bozukluğu yaşayan eski dolguların daha sağlıklı hale getirilmesi için,
  • Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesi için ortodontik tedaviye alternatif olarak tercih edilmektedir.

Özetle, çeşitli etkenler sebebiyle yapısı ve rengi bozulan dişlerin doğal görüntüsüne en yakın şekilde restore edilmesi amacıyla yapılan tedavi porselen lamine nedir sorusuna yanıt olarak verilebilir.

Porselen Lamine Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

Porselen lamina tedavisi için dişlerde minimal bir aşındırma sağlanır. İşlem süresi 7 ile 10 gün arasında değişir. Dişlerde minimal aşındırma sağlandığı için tedavi süreci acılı ya da ağrılı değildir.

Porselen lamine kaplama sağlam, rengi bozulmayan ve dayanıklı malzemeler ile üretilir. Bu sayede porselen lamine diş doğal diş görüntüsüne en yakın görüntüye sahip olan ancak daha estetik gözüken dişlerin elde edilmesini sağlar.

beylikdüzü porselen diş kaplama

Porselen Lamine Nasıl Uygulanır?

Beylikdüzü porselen lamine tedavisi sayesinde hastanın görüntüsünden memnun olmadığı dişlerin kopyası alınır ve böylelikle orijinal diş üzerinden tasarım yapılır. Pürüzsüz yüzeylere sahip olan dişler, hastanın alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıkları olsa bile lekelenme ihtimali minimum düzeyde kalır. 

Porselen lamina yaptıranlar alışma sürecinin kısa süre içerisinde tamamlandığını dile getirmektedir. Bu sayede alışma süreci boyunca kendinizi rahatsız hissetmeniz söz konusu olmaz. Tüm bunların yanı sıra porselen lamine kaplamanın en önemli avantajı aşınmaya karşı direncinin yüksek olmasıdır.

Beylikdüzü porselen kaplama ile etkili çözüme ulaşmak için klinik hizmet almalısınız. Böylelikle uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz lamine kaplamalara sahip olmanız çok daha kolay hale gelecektir.