Ersa Dental – Ağız ve Diş Sağlığı

Gülümsemek Artık Çok Kolay!
|
beylikdüzü diş teli tedavisi

Ortodonti Tedavisi

Normal diş yapısının olması gerektiğinden daha farklı ve çapraşık olan diş yapılarının bozukluğunu düzeltmek amacıyla gerçekleşen tedaviler ortodontik tedavi nedir sorusuna yanıt olarak verilebilir. Ortodonti tedavisi bu alanda eğitim almış diş hekimlerinin uzmanlık alanıdır. Normal diş yapısının olması gerektiğinden daha farklı bir görüntüye sahip olduğu durumlarda sorumlu düzeltmek için ağız vergi diş ve kafa yapısının incelenerek diş problemlerinin düzeltilmesi süreci ortodonti tedavisi olarak adlandırılır.

Ortodonti Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ortodontik tedavi çeşitleri farklı aşamalar ile gerçekleşir. Tedavi için öncelikle muayene esnasında dişlerde var olan uyumsuzluk, sıkışıklık ve ilgili çarpıklık ve yamukluk gibi problemler tespit edilir. Eğer kişinin yaşadığı problem tedavi gerektiriyorsa bu durumda ağız içi detaylı bir şekilde muayene edilir.

Ortodontik tedavi yüz şekli göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen bir tedavi sürecidir. Çoğu zaman diş çekimi gerekmese de bazı durumlarda ağız yeterince geniş olmadığı için daralma problemini engellemek adına ortodontik tedavide diş çekimi gerekli olabilir.

Ortodonti tedavisi denildiğinde pek çok kişinin aklına diş teli tedavisi gelmektedir. Hem alt hem de üst dişler için kullanılan tel tedavisi ortodontik tedavi sonrası  kişinin estetik ve sağlıklı dişlere sahip olmasını sağlamaktadır. Ortodontik tedavide lastik kullanımı sayesinde diş teli sürecinde dişlerin aynı uzunluğa sahip olmaları sağlanmaktadır. Bu sayede tedavi sonrası dişler nizami ve estetik bir görüntüye sahip hale gelmektedir.

Ortodonti Tedavilerine Neden İhtiyaç Duyuluyor?

Ortodontik tedavi aşamaları her hasta için özel olarak planlanır, bu süreçte gerçekleşen tedavilerin tamamı hastaya özel olarak yürütülür. Ortodontik tedavide diş eti büyümesi, dişlerin çapraşık ve bozuk olması, dişlerin aynı uzunlukta olmaması gibi birçok farklı problem ortadan kaldırılır. Dolayısıyla ortodontik tedavi yöntemleri sayesinde ortadan kaldırılmaya çalışılan en temel problem dişlerin estetik olmayan bir görüntüye sahip olmalarıdır.

Ortodonti Tedavisi Yalnızca Diş Teli ile mi Gerçekleşir?

Beylikdüzü ortodonti tedaviler yalnızca diş teliyle gerçekleşmez. Bunun haricinde plak tedavisi de ortodonti tedavisi için kullanılan yöntemlerden biridir. Hastanın istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak seçilebilecek farklı yöntemler bulunur.

Beylikdüzü ortodonti için klinik hizmet alarak, dişlerinizin daha estetik görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Ortodonti tedavilerinde bir yaş sınırı yoktur.