Ersa Dental – Ağız ve Diş Sağlığı

Mutlu bir Gülüşün Adresi
|

Diş Beyazlatma

beylikdüzü diş beyazlatma

Diş beyazlatma, dişlere estetik ve sağlıklı bir görünüm katan işlemlerden biridir. Diş sararması problemi, yaygın sorunlar içinde yer alıyor. Sağlıklı ve özgüvenli bir gülüşe sahip olmak isteyenler için, diş beyazlatma uygulaması oldukça rağbet görüyor. Peki diş beyazlatma nedir?

Diş Beyazlatma Nedir?

Dişler, zaman içinde çeşitli faktörlerden ötürü renk değişikliğine uğrayabilir. Dişlerin sararması, koyulaşması çok fazla çay kahve tüketiminden, sigara kullanımından kaynaklı olabilir. Bunun dışında farklı sebepler de vardır. İstanbul’da, Beylikdüzü ve diğer merkezlerdeki diş kliniklerinde diş beyazlatma işlemi profesyonel ekip tarafından, uygun tekniklerle yapılıyor. Diş macunu gibi günlük uygulamalarla diş beyazlatma kısmen mümkün olsa da, istenen seviyede etki vermez. Diş beyazlatma, içsel ve dışsal renk değişikliği etkili bir şekilde ortadan kaldırır.

Dişlerde renk değişikliği nedenleri iki gruba ayrılır. Dışsal renk değişikliği çay, kahve veya gıda boyası gibi nedenlere dayanır. Diş yüzeyindeki sararmanın sebebidir. Böyle durumlarda, dişin dış yüzeyine odaklanan teknikler kullanılır. İçsel renk değişikliğindeyse, dişin fonksiyon kaybına yol açabilecek tahribatlar sinyal verir. Bunun nedenleri içinde travmalar, ilaç kullanımı ve çeşitli hastalıklar söz konusudur.

Evde diş beyazlatma yöntemleri olsa da, etkileri diş kliniklerindeki uygulamalara göre kısıtlıdır. Diş beyazlatma yöntemleri içinde öne çıkan seçeneklerde, profesyonel alternatifler öne çıkıyor.

Diş beyazlatma tedavisine dair bilinmesi gerekenler nelerdir?

Profesyonel diş kliniklerinde uygulanan diş beyazlatma tedavisi uygulamalarında iki teknik ön plana çıkıyor. Beylikdüzü diş beyazlatma kliniğinde, bleaching ve tray gibi uygulamalar yer alıyor. Peki bu uygulamaların özellikleri neler?

  • Bleaching-Diş Beyazlatma: Ağartma olarak da adlandırılan bleaching işleminde, diş hekimi karbamid peroksit ile hidrojen peroksit kullanır. Rengi sararan, koyulaşan dişlerde bu yöntemle hızlı bir beyazlama sağlanır.
  • Tray: Diş beyazlatan maddeleri içeren özel bir jel yardımıyla, kişiye özel aparat hazırlanır. Bu aparat gün içinde yarım saat ile bir saat dişlere uygulandığında, etkili beyazlama sağlanır.

Diş beyazlatma yan etkileri sınırlı, basit bir işlemdir. Bununla birlikte kullanılan yönteme göre, farklı hassasiyetler ortaya çıkabilir. Diş beyazlatma işlemi sonrasında dişlerde ve diş etlerinde hassasiyet, protez ve implant olan dişlerle renk uyumsuzluğu söz konusu olabilir.

Ersa Dental olarak diş beyazlatma sürecin her adımını profesyonel şekilde yürütüyoruz. Diş beyazlatma tedavisi öncesinde mutlaka kliniğe gelerek muayene olun. Ardından diş hekimi, hangi yöntemin uygun olacağı konusunda size bilgi verebilir.