Ersa Dental – Ağız ve Diş Sağlığı

Gülümsemek En Çok Çocuklara Yakışır
|
beylikdüzü çocuk diş hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk diş hekimliği ya da pedodonti 0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinde meydana gelebilecek hasar ve bozukluklar ile ilgilenen hekimlik dalıdır. Çocukların süt ve daimi dişlerinin korunması, çürük, travma, kalıtımsal ya da bu gibi etkenlerin dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesi; pedodonti adı verilen bu ana bilim dalının amacıdır.

Çocuk Diş Hekimleri Ne Yapar?

Çocuk diş hekimliği alanları ve gerçekleştirilen tedaviler yalnızca 0-13 yaş arasındaki çocuklar için gerçekleştirilir. Bebeklik çağından itibaren çocukların ağız ve diş sağlığı ile çene ve yüz bölgesi gelişimini takip eden ve buna bağlı olarak gelişen her tedavi pedodonti bölümü tarafından yapılır. Pedodonti ölümü tarafından gerçekleştirilen tedaviler arasında yalnızca iyileştirme değil koruyucu önlemler almada bulunur.

Çocuk Diş Hekimliği Hangi Tedavileri Gerçekleştirir?

Çocuk diş hekimliği cerrahisi tarafından gerçekleştirilen işlem ve tedaviler arasında;

  • Ağız, diş bakımı ve beslenme önerileri,
  • Çocuk protezleri,
  • Diş çekimi,
  • Diş çürüğü inden koruyucu ve önleyici uygulamalar,
  • Parmak emme, tırnak yeme ve dudak ısırma gibi kötü ağız alışkanlıklarını durdurmak amacıyla gerçekleştirilen tedaviler,
  • Kanal tedavileri ve ampütasyonlar gibi endodontik tedaviler,
  • Süt ve genç dişlerde restoratif tedaviler,
  • Yer tutucu tedaviler bulunur.
beylikdüzü çocuk diş tedavisi

Çocuk Diş Hekimliği Neden Önemlidir, Çocuk Diş Hekimliğinde Yaş Sınırı Nedir?

Beylikdüzü çocuk diş cerrahisi özellikle 0-13 yaş arasındaki çocukların dişlerinde yaşadığı problemler ile ilgilenir. 13 yaşından sonra çocukların kemik gelişimi daha hızlı şekilde gelişme gösterdiği için süt dişler tamamen dökülmekte ve daimi dişler gelmektedir. Ancak her çocuğun gelişimi birbiriyle aynı olmadığı için çocuk diş hekimliği yaş sınırı 17 yaşa kadar uzayabilir.

Diş sorunlarının oluşmasına engel olacak önlemleri almak ve çocukların çürüksüz bir diş yapısına sahip olmalarını sağlamak çocuk diş hekimliğinde çağdaş tedavi yöntemleri sayesinde gerçekleşir. Çocuk diş hekimliği çocuk psikolojisinden anlayan hekimler tarafından yürütülen bir bilim dalı olduğu için çocukların gelecek yıllarda diş hekimi korkusu yaşamalarına engel olmak adına da önemlidir.

Beylikdüzü çocuk diş hekimliği için klinik bir hizmet alabilir ve böylelikle çocuklarda meydana gelen diş problemlerinin mümkün olan en kısa süre içerisinde giderilmesini sağlayabilirsiniz.